Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  SEMINARER & MØDER

Her kan du se hvilke
Øko-net arrangementer, seminarer og møder der er på tapetet eller har været afholdt.

 



ØkoTræf2000

tilbage til oversigt

 

ØkoTræf2000 - på Dyrskuepladsen i Roskilde d. 17. - 20. august

ØkoTræf2000 er et NGO-træf med det formål at give et folkeligt med- og modspil til regeringens planlagte nationale strategi for en bæredygtig udvikling.
NGO-træffet er primært et stykke politisk arbejde og samarbejde fra folkelig side om at få indflydelse på regeringens arbejde med en national Agenda 21.
På træffet bliver der dialogværksteder, konferencer og fordrag, samt netværksmøder, udstillinger, cafeer og mad, samt diverse kulturelle indslag.

Et af hovedspørgsmålene i det danske miljøarbejde de næste par år er:
"Hvad skal der indgå i en national Agenda 21 - en dansk bæredygtighedsstrategi?"
Dette er også det centrale spørgsmål på ØkoTræf2000

ØkoTræf2000 skal være en folkelig funderet arena, hvor det er hensigten, at meningsudveksling mellem interesser på alle niveauer bl.a. skal udmøntes i, at landets kommuner m.fl. giver forpligtende tilsagn om overordnede miljøtiltag (læs om ‘Danmarks Deklarationen om Agenda 21’ herunder).

På ØkoTræf2000 er der mulighed for at være med til at påvirke debatten frem til regeringens formulering af en national bæredygtighedsstrategi - en national
Agenda 21 - som skal være færdig op til FN’s topmøde om Miljø og Udvikling i år 2002 – Rio+10 (10 års opfølgningen på FN’s konference om Miljø og Udvikling i Rio i 1992).

ØkoTræf2000 inviterer privatpersoner, øko-praktikere, erhvervslivet, institutioner, organisationer, forskere og politikere med interesse i at bidrage til en bæredygtig fremtid, i håb om at ØkoTræf2000 også gennem debat bliver et folkeligt mod- og medspil til statslige, amtslige og kommunale initiativer og til den opstartende national Agenda 21-proces i Danmark.

Alle indbydes til at være med
Institutioner, foreninger og andre kan booke sig ind på en ‘afdeling’, fx et telt en formiddag, hvor de så selv står for en workshop, foredragsrække eller lignende. Interesserede i et sådant arrangement er velkomne til at kontakte sekretariatet allerede nu. Man kan naturligvis også være med som privatperson, og med et enkeltstående indlæg.
ØkoTræf2000 har sekretariat hos Øko-net og er foreløbig støttet af Den Grønne Fond og År 2000 fonden.

Arrangementet er tilknyttet disse organisationer
i Øko-info/De Grønne Sider:
Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis / Øko-net
ØkoTræf2000

 


  FAKTA


Dato
17. august 2000- 20. august 2000

Sted
Dyreskuepladsen i Roskilde 4000 Roskilde4000 Roskilde

Arrangør(er):
ØkoTræf2000 / Øko-net

E-mail
OkoTraef2000@eco-net.dk

Telefon
62 24 43 24

WWW
www.eco-net.dk/OkoTraef2000