Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYHEDSBLADET

Nyhedsbladet Øko-net.
- udkommer 6 gange årligt

Henvendelse rettes til redaktionen
Stof og indlæg modtages løbende.

Læs Kolofonen

 


  ABONNEMENT

Bestil gratis prøve-nr. eller abonnement på Øko-net.



Tilbage til oversigt

Sæt hatten på hovedet

Der findes stadig et yndigt land, og det kan endnu lade sig gøre at genskabe skønheden i den lyse og lette danske natur. Men det sker ikke ved at stå med hatten i hånden og begræde den tabte herlighed. Sæt hatten på hovedet, og kræv naturen tilbage.

– citat fra Kjeld Hansens artikel:
'Det svundne er ingen drøm'


Der skal tages nogle afgørende politiske slagsmål, hvis ikke drømmene om et grønt, økologisk og bæredygtigt samfund skal ende som øer af små grønne samfund i et gyllebrunt hav. Mange ildsjæle og borgere har skabt grønne pletter og succeshistorier, hvor man kan leve i sit fælles eller private økosamfund eller i en økoforestilling efter fx et vellykket naturgenopretningsprojekt eller en grøn miljøuge.

Hvis ikke de mange gode initiativer skal forblive nicher i et samfund, hvor samfundsudvikling på de store strækninger går tilbage for miljøet og naturen, så skal debatten om naturen og miljøet for alvor på dagsordenen i den politiske debat. Det er ikke en nichedebat, selvom man i Fødevareministeriet stadig kan betragte og beholde økologien som en niche! Det er en central del af hele kulturdebatten – sæt hatten på hovedet og kræv en bæredygtig udvikling!

 


  FAKTA
 


Forfatter
Lars Myrthu-Nielsen

Sprog
Dansk

Udgiver
Netværket for Økologisk Folkeoplysning og Praksis - Økonet
Svendborgvej 9
Ollerup
5762 Vester Skerninge

Udgivelsesår
28-10-2003

Udgivers mail
eco-net@eco-net.dk

Udgivers WWW
www.eco-net.dk