Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYHEDSBLADET

Nyhedsbladet Øko-net.
- udkommer 6 gange årligt

Henvendelse rettes til redaktionen
Stof og indlæg modtages løbende.

Læs Kolofonen

 


  ABONNEMENT

Bestil gratis prøve-nr. eller abonnement på Øko-net.



Tilbage til oversigt

Guide til uddannelse for bæredygtig udvikling

‘Uddannelse for bæredygtig udvikling, Baltic 21 – Agenda 21 handleplan for Østersøregionen’ er den samlede titel på en ‘guide til uddannelse for bæredygtig udvikling’.

Bogen er baseret på erfaringer fra og efter Baltic Sea Project konferencen “På tærsklen – Baltic 21”, i Sønderborg, juni 2000, og rummer mange forslag til aktiviter, der forsøger at integrere miljømæssige, økonomiske og socio-kulturelle perspektiver.

Bogen giver de overordnede politiske mål og eksempler på, hvordan Baltic Sea Project skoler arbejder med de enkelte sektorer i Baltic 21 aftalen: bæredygtigt landbrug, energi, uddannelse, fiskeri, skovdrift, industri, turisme, transport.

I bogens forord, af Elizabeth Khawajkie fra UNESCO (United Nations Educational, Scientifiic and Cultural Organization), skriver hun bl.a.: “Et af de mest positive resultater af Johannesburg topmødet var anbefalingen til FN’s generalforsamling af at tilegne et ti-år til undervisning for bæredygtig udvikling, med start i 2005. Tre måneder senere, 9. december 2002, besluttede FN’s generalforsamling at udnævne ti-året, der begynder 1. januar 2005. De erfaringer, metoder og undervisningsmaterialer, der er skabt i Baltic Sea Project, giver værdifulde eksempler på god undervisningspraksis, som kan inspirere UNESCO’s arbejde og rolle, når ti-året for undervisning for bæredygtig udvikling således skal forberedes. The Baltic Sea Project er fremsynet ved at have forudset det idegrundlag, som siden er besluttet på højeste politiske niveau”.

Bogen er på 148 sider og fremsendes gratis mod fremsendelse af minimum en A4-svarkuvert frankeret med 29 kr. til redaktør af bogen Birthe Zimmermann, Søndre Landevej 18, 6400 Sønderborg.

Bogen kommer også til at kunne lånes fra amtscentrene i klassesæt.
Desuden kan bogen findes på: http://pub.uvm.dk/2003/baltic21
Den danske guide er oversat fra den oprindelige engelske udgave, der kan bestilles via CIRIUS, tlf. 33 95 70 85 / www.ciriusonline.dk
Baltic Sea Project kan besøges på www.baltic21.org

 




  FAKTA
 


Forfatter
Lars Myrthu-Nielsen

Sprog
Dansk

Udgiver
Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis/ Øko-net
Svendborgvej 9
Ollerup
5762 Vester Skerninge
Tlf. 62 24 43 24
Fax 62 24 43 23

Udgivelsesår
26-02-2004

Udgivers mail
eco-net@eco-net.dk

Udgivers WWW
www.eco-net.dk