Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYHEDSBLADET

Nyhedsbladet Øko-net.
- udkommer 6 gange årligt

Henvendelse rettes til redaktionen
Stof og indlæg modtages løbende.

Læs Kolofonen

 


  ABONNEMENT

Bestil gratis prøve-nr. eller abonnement på Øko-net.



Tilbage til oversigt

En uvis fremtid!

Leder

I ti årgange er dette blad udkommet troligt mindst fire gange om året, og i de sidste mange år til ca. 8000 centrale modtagere – heriblandt biblioteker, offentlige miljøkontorer, højskoler, efterskoler, folkeskoler m.m.

I mange år var Nyhedsbladet Øko-net støttet af Den Grønne Fond, men på trods af VK-regeringens lukning af denne er bladet fortsat udkommet fire gange om året. Men pr. 1. marts 2004 bortfalder nu også portostøtten, og forsendelsesomkostningerne stiger derefter med ca. 25.000 kr. pr. nummer. Først i slutningen af april kommer der svar fra Bladpuljen under Biblioteksstyrelsen, hvor der er ansøgt om distributionstilskud. Indtil da er dette blads skæbne uvis. Skulle vi mod vore forhåbninger ikke kunne skaffe den fornødne støtte til at udsende bladet til vore faste modtagere, vil bladets fremtid blive taget op til overvejelse. I værste fald kan vi blive nødt til kun at udgive bladet fremover på internettet, hvilket formodentlig samtidig vil føre til en form for omstrukturering af hele “blad”- arbejdet.

Hvis Nyhedsbladet må stoppe, vil kun Øko-nets medlemmer modtage besked derom via et sidste postbesørget blad.

For at være på forkant med udviklingen opfordrer vi hermed så mange som muligt til at indbetale et årskontingent og/eller et støttebeløb. Desuden anbefaler vi, at man tilknytter sig vores nyhedsmail-service, hvilket kan ske på www.eco-net.dk

VK-roundup
Der er gået mere end to år nu, siden VK-regeringen kom til og lystigt gik i gang med at nedlægge råd, nævn og puljer.

En af konsekvenserne har været en stor afmatning i det ellers tidligere engagerede og folkelige oplysningsarbejde om økologi og bæredygtighed. Fx er de grønne guider hårdt ramt og der er nu meget få miljø- og energikontorer tilbage. Før var sådant arbejde medfinansieret af staten Danmark. Bl.a. fordi man efter FN-konferencen i Rio i 1992 vedtog Agenda 21-deklarationen, der påpeger, at der skal et bredt folkeligt engagement til for at skabe og sikre en fremtidig bæredygtig udvikling. Den nuværende regering har valgt at se stort på dette og medvirker i øjeblikket til, at flere års opbyggede erfaringsnetværk og kompetencer falder sammen og ødelægges. Det er en stor fejltagelse, som regeringen forhåbentlig kommer til at bøde for. I mellemtiden gør bl.a. Øko-net og Det Økologiske Råd, jf. omtalen på bagsiden, hvad vi kan for at overleve – det kan jo så være en oplivende trøst, at græsrødder som regel aldrig kan slås helt ihjel – heller ikke ved langvarig påvirkning af VK-roundup.



LM-N

 


  FAKTA
 


Forfatter
Lars Myrthu-Nielsen

Sprog
Dansk

Udgiver
Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis/ Øko-net
Svendborgvej 9
Ollerup
5762 Vester Skerninge
Tlf. 62 24 43 24
Fax 62 24 43 23

Udgivelsesår
02-04-2005

Udgivers mail
eco-net@eco-net.dk

Udgivers WWW
www.eco-net.dk