Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYESTE BLAD

Juni 2005, nr. 5758
Tema-nummer om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling
Læs det nyeste nummer af Nyhedsbladet Øko-net

  ÅRSMØDE 2010

FÆLLESSKAB OG ANSVAR
– for en bæredygtig fremtid, i dag!


ØKO-NETs årsmøde 2010
d. 20.-21. marts i Ravnen,
Friland v. Feldballe på Djursland
– med generalforsamling
og seminar om uddannelse, netværk og handling for bæredygtig omstilling, rundvisning på Friland v. Steen Møller, økologisk festmiddag og klimaalarm-koncert med MIKAEL K (Klondyke) SOLO.



Læs mere – hent programmet som pdf




  ØKO-NYT

Tilbage til oversigt
 

05-01-2010
Balanceakten og klimatopmødet



Ti forskellige 3 meter høje skulpturer af mennesker, der hver især balancerer på en 5-15 meter høj pæl. Balanceakterne er skabt til FNs tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (2005-2014) i samarbejde med skandinaviske NGO’er. Om skulpturerne siger Galschiøt: ”De symboliserer en bæredygtig levevis og produktion der er i balance med naturen, hvilket er ligesom at balancere på en pæl. Hvis vi kommer for langt ud til den ene side, bliver vi øjeblikkeligt nødt til at kompensere ved at læne os til den anden side. Det er måske denne enkle og banale naturlov som menneskeheden har glemt de sidste 200 år.”


”Skulpturerne repræsenterer forskellige folkeslag og etniske grupperinger i verden og da jeg skulle lave en repræsentant for de sorte, syntes jeg at det var sjovt at give ham Obamas ansigtstræk og krop. Det er jo også ret symbolsk at Obama skal stå og balancere i København i forbindelse med klimatopmødet, men han har jo en vis træning i at balancere i mellem mange modsat rettede interesser i verden. Alle skulpturerne er nøgne for at symbolisere at også menneskene er en del af naturen. Der opstilles i alt 10 Balanceskulpturer rundt i Danmark i løbet af de næste halve år. Foruden de 5 i København står der én ud til motorvejen i Fredericia”, fortæller Galschiøt. 

Det er visionen at skulpturerne skal opstilles 10 forskellige steder på kloden efter COP15 for at markere at man på opstillingsstederne er i gang med en bæredygtig udvikling, se: 
http://www.TheBalancingAct.info


 


  LÆS MERE

 



Ny portal for Balanceakten