Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYESTE BLAD

Juni 2005, nr. 5758
Tema-nummer om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling
Læs det nyeste nummer af Nyhedsbladet Øko-net

  ÅRSMØDE 2010

FÆLLESSKAB OG ANSVAR
– for en bæredygtig fremtid, i dag!


ØKO-NETs årsmøde 2010
d. 20.-21. marts i Ravnen,
Friland v. Feldballe på Djursland
– med generalforsamling
og seminar om uddannelse, netværk og handling for bæredygtig omstilling, rundvisning på Friland v. Steen Møller, økologisk festmiddag og klimaalarm-koncert med MIKAEL K (Klondyke) SOLO.



Læs mere – hent programmet som pdf




  ØKO-NYT

Tilbage til oversigt
 

27-01-2009
Nok at tage fat på for Øko-nets folkeoplysning de næste 15 år



I sit Frie Ord d. 27.01.09 skriver Ejvind Larsen med afsæt i det klima-seminar Øko-net af holdt på Galleri Galschiøt i Odense: Klimakrise Nej Tak! - Ja tak til klimasikring og bæredygtighed.

Han indleder sådan: Natur er mere end klima.
Hvad verdens sande tilstand dog ikke bliver bedre af

"Risikoen for klimaforandringer er dagligt på avisernes forsider. Til gengæld er mange andre miljøproblemer ved at drukne i fokuseringen på klimaet, f.eks. kemikalieproblemerne eller de omfattende ødelæggelser af økosystemer verden over."

Lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, DTU, Inge Røpke

"Danmark har brug for en ny bevægelse med mod til at hive narresutten ud af munden på os, og konfrontere os med det kollektive selvbedrag om vores progressive indsats for en global bæredygtig udvikling. Det folkelige engagement i bæredygtig udvikling er i de sidste små 20 år blevet lullet i søvn af moraliserende spareråd og af forsøg på at illudere, at vi alle er enige og godt i gang med at løse problemerne."

Lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet, Jeppe Læssøe

Øko-net - Netværket for Økologisk Folkeoplysning og Praksis fejrede i fredags og i lørdags i Galleri Galschiøt i Odense sin 15 års fødselsdag. Med indspark fra blandt andre Inge Røpkes og Jeppe Læssøes ovennævnte pointer.

Han slut det Frie Ord med følgende konstatering: Aldrig nogensinde har vores forbrug af naturen i dens materialitet været så stort som nu. Det er, hvad medierne og universiteterne kalder den materialistiske industriøkonomis overgang til immateriel vidensøkonomi.

Der er nok at tage fat på for Øko-nets folkeoplysning de næste 15 år.

Læs hele det Frie Ord - klik linket til højre


 


  LÆS MERE

 



Frie Ord v. Ejvind Larsen