Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYESTE BLAD

Juni 2005, nr. 5758
Tema-nummer om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling
Læs det nyeste nummer af Nyhedsbladet Øko-net

  ÅRSMØDE 2010

FÆLLESSKAB OG ANSVAR
– for en bæredygtig fremtid, i dag!


ØKO-NETs årsmøde 2010
d. 20.-21. marts i Ravnen,
Friland v. Feldballe på Djursland
– med generalforsamling
og seminar om uddannelse, netværk og handling for bæredygtig omstilling, rundvisning på Friland v. Steen Møller, økologisk festmiddag og klimaalarm-koncert med MIKAEL K (Klondyke) SOLO.



Læs mere – hent programmet som pdf




  ØKO-NYT

Tilbage til oversigt
 

10-12-2006
Klimanetværk for Unge



Baggrunden for projektet skal findes i, at de menneske skabte klimaændringer nu er blevet en erkendt realitet og udgør nu en af de største trusler imod den bæredygtige udvikling af det danske samfund og det globale samfund.

Der er derfor meget, der peger på at problematikkerne omkring klimaændringer vil blive et af de fremtidige største debatemner og være centralt i den demokratiske debat i Danmark.

Klimaændringer har imidlertid ind til nu været næsten totalt fraværende i den folkelige dialog. Samtidig viser undersøgelser, at folks viden omkring hele problem komplekset klimaændringer er meget begrænset.

Der er derfor et stort behov for en folkelig oplysningsindsats på området.

Klimaproblematikken er et klassisk eksempel på det centrale i begrebet bæredygtig udvikling. At nutidige handlinger (eller fraværet af handlinger) rammer andre mennesker til en anden tid og/eller et andet sted.

I Danmark vil det være den yngre generation, der mest markant vil komme til at mærke konsekvenserne af de klimaændringer, der allerede er ved at ske og som vil komme til at finde sted.
Det vil være deres fremtidige livsvilkår, som i størst omfang vil blive truet af den manglende bæredygtighed i udviklingen.

Det vil derfor også være den yngre generation, der vil være mest motiveret til at gå aktivt ind i et folkeoplysnings arbejde. Samtidig ved vi fra vores hidtidige aktiviteter, at den generation indtil nu kun har været lidt involveret i det folkelige miljøarbejde.
Dette skyldes muligvis, at dette arbejde har været præget af tidligere tiders aktivitetsformer.
Det må derfor erkendes, at der er brug for nye aktivitetsformer, hvis det store potentiale, der ligger i den yngre generation, skal inddrages aktivt i et folkeligt oplysnings arbejde omkring klima problematikkerne.

Øko-net vil derfor iværksætte et udviklingsprojekt for dette arbejde. Projektet vil være baseret på følgende principper:

- Netværks baseret.

- Hente inspiration fra principperne bag det norske projekt: Pædagogik for de rige.

- Baseret på principperne bag Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (læs mere om FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling, 2005-2014 på www.ubu10.dk).

- Refleksion – dialog – aktivitet.

I forbindelse med projektet er der etableret et web-site hvor projektet kan følges - klik ind på www.klimakrise.dk

Udviklingsprojektet er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråds tips- og lottomidler.


 


  LÆS MERE

 



Læs mere om projektet
på klimakrise.dk