Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYESTE BLAD

Juni 2005, nr. 5758
Tema-nummer om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling
Læs det nyeste nummer af Nyhedsbladet Øko-net

  ÅRSMØDE 2010

FÆLLESSKAB OG ANSVAR
– for en bæredygtig fremtid, i dag!


ØKO-NETs årsmøde 2010
d. 20.-21. marts i Ravnen,
Friland v. Feldballe på Djursland
– med generalforsamling
og seminar om uddannelse, netværk og handling for bæredygtig omstilling, rundvisning på Friland v. Steen Møller, økologisk festmiddag og klimaalarm-koncert med MIKAEL K (Klondyke) SOLO.



Læs mere – hent programmet som pdf




  ØKO-NYT

Tilbage til oversigt
 

03-08-2005
Balanceakten på Kunstmessen ARTVILLE



Balanceakten, vægtigt bidrag med stærk symbolik

Den kontroversielle billedhugger, Jens Galschiøt, udstiller på Artville. Med sine mere end 8 meter høje skulpturer er hans bidrag "Balanceakten" valgt som visuelt blikfang for Artville i år. Det er der en simpel årsag til.

Ved at udstille skulpturerne er Artville nemlig med til at sætte fokus på behovet for bæredygtig udvikling, en udfordring, som vi alle må tage op, hvis vi i fremtiden skal have et godt liv.

Balanceakten er blevet til, i samarbejde med Øko-Net, i forbindelse med FN´s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU10). Under Artville præsenteres skulpturerne for første gang nogensinde i kunstmiljøet herhjemme.

Som med de meget omtalte "Skamstøtter" Jens Galschiøt tidligere har opsat rundt omkring i verden, er det umuligt at overse "Balanceakten".

På lange bøjelige glasfiberstænger balancerer bronzeskikkelser foroven. Ofte holder figurerne kun netop lige balancen. Konstant synes de at være i fare for at styrte ned, med mindre de forstår at kompensere for en ubalance og genskabe balancen. Hér sørger glasfiberstængerne dog for at de hele tiden retter sig op til lodret igen. Et fint billede på udfordringen omkring bæredygtig udvikling indenfor alt lige fra natur over det sociale liv og til mere økonomiske aspekter.

Også i mere praktisk forstand kan det at holde balancen være noget de fleste kunstnere formentlig nikker genkendende til, f.eks. i forbindelse med egen karriere.


 


  LÆS MERE

 



Balanceakten

Artville

UBU10