Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
     

Forside | Kontakt os
  NYESTE BLAD

Juni 2005, nr. 5758
Tema-nummer om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling
Læs det nyeste nummer af Nyhedsbladet Øko-net

  ÅRSMØDE 2010

FÆLLESSKAB OG ANSVAR
– for en bæredygtig fremtid, i dag!


ØKO-NETs årsmøde 2010
d. 20.-21. marts i Ravnen,
Friland v. Feldballe på Djursland
– med generalforsamling
og seminar om uddannelse, netværk og handling for bæredygtig omstilling, rundvisning på Friland v. Steen Møller, økologisk festmiddag og klimaalarm-koncert med MIKAEL K (Klondyke) SOLO.



Læs mere – hent programmet som pdf




  ØKO-NYT

Tilbage til oversigt
 

06-06-2003
Spændende debat om miljø i grundloven
- som følges op af web-sted og debat-pjece



Øko-net afholdt grundlovsdag debatmøde om indskrivning af miljø og natur i grundloven. Der var ikke stor tilslutning til debatmødet, men de der fandt vej fik en spændende eftermiddag og en spændende diskussion/debat om et meget komplekst og spændende emne – memlig bæredygtighedsprincippets indskrivelse i grundloven. Et emne der blev flot og grundigt præsenteret af fire kompetente oplægsholdere – de fire oplæg vil senere kunne findes på et nyt specielt område for denne debat på Øko-nets portal www.BæredygtigUdvikling.nu.
Samtidig udgives der som indstik i Nyhedsbladet Øko-net (senere i juni, i nr. 53) en debat-pjece med inspiration til at fortsætte debatten rundt om i landet.

Stemningsrapport fra debatmødet
Menneskerettigheder skal ind i den danske Grundlov. Sådan har en del af debatten lydt her op til 50-året for den seneste grundlovsændring.
Men hvis miljø og natur skal indskrives i Grundloven handler det om det modsatte, nemlig om menneskers pligt og ansvar. Grundloven handler om vores ukrænkelige rettigheder, men der er ikke et ord om natur og miljø i grundloven, og slet ikke om, at naturen er ukrænkelig.
Det var et af de store temaer på grundlovsdebatmødet om bæredygtighed og grundloven, arrangeret af Øko-net på Den Frie Lærerskole. Knap 20 mennesker deltog inklusive arrangører og oplægsholdere, heraf kun to studerende fra Lærerskolen.

Journalist Inger Hager fra Fyns Amts Avis dækkede mødet – læs hele hendes stemningsrapport fra debatmødet – bragt på Egebjerg-siden i Fyns Amts Avis d. 6. juni 2003:
Ansvar og pligt skal ledsage miljø i grundloven



 


  LÆS MERE

 



Ansvar og pligt skal
ledsage miljø i grundloven